• Головна
  • Новини
  • «Спільно до навчання»: можливості для дітей, вчителів та вихователів на Житомирщині

«Спільно до навчання»: можливості для дітей, вчителів та вихователів на Житомирщині

В області функціонують унікальні «catch up-класи», у яких вчителі та шкільні психологи додатково займаються зі школярами. Через перебої в електропостачанні та інтернет-зв’язку, перебування в укриттях, є постійні освітні втрати у дітей. І для того, аби допомогти їм наздогнати навчальний процес та краще засвоїти новий матеріал, у межах крос-секторального проєкту ГО «НУО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) створені такі «catch up-класи».

Що таке «catch up-класи»?

Це можливість компенсувати втрачені знання для дітей. 440 вчителів у 26 громадах Житомирщини проводять додаткові заняття з таких предметів:

  • Українська мова;
  • Математика;
  • Індивідуальні консультації шкільних психологів для дітей;
  • Початкова освіта (математика, письмо, читання, грамота, Я досліджую/пізнаю світ).

Особлива увага приділяється мінній безпеці. Адже Україна найбільш замінована країна у світі і діти мають отримати знання, які можуть врятувати життя.

Усі заняття є безкоштовними. Навчання може бути як в онлайн, так і офлайн форматі.

Як приєднатися?

Батькиможуть подати заявку, аби записати свою дитину до такого «catch up-класу». Заняття безоплатні. Відповідно до територіального розміщення та пріоритетної форми навчання (в онлайн чи офлайн форматі) буде підібраний вчитель, який допоможе наздогнати дитині навчальний матеріал. 

До проєкту також запрошуються вчителі та психологи. Щоб долучатися до проєкту необхідно заповнити онлайн-форму, пройти відбір та навчання. 

Також програма «Спільно до навчання» відкрита і для вихователів. Педагогічні працівники дошкільних закладів також можуть долучитися. Для цього потрібно заповнити коротку анкету.

1 catch up класи 2 catch up класи

3 catch up класи 4 catch up класи