Деякі питання надання грантів бізнесу

Постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2023 року № 520 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» затверджено зміни у Порядок надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства.

У Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства - додано шипшину і мигдаль до списку плодово-ягідних культур, на посадку яких можна отримати грант, по мигдалю встановлено окремий перелік областей, Житомирська область не входить.

Згідно з постановою, підприємство, яке отримало грант, має підтвердити створення нових робочих місць копіями документів, поданими органам Державної податкової служби. Зокрема, потрібно подати копію податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за останні звітні періоди.

Крім того, Уряд визначив перелік податків і зборів для моніторингу та фіксації повернення використаних бюджетних коштів суб’єктом господарювання.